Sommer i Tirol, 8 dager Seefeld

11. juni 2019

Tirol er den mest alpine og tynnest befolkete delstaten i Østerrike, men samtidig en av de vakreste, og utgjør den østerrikske delen av alpelandskapet Tirol. Delstaten grenser til Tyskland (Bayern, Sveits (Graubünden), Italia (Syd-Tirol og Veneto) samt delstatene Vorarlberg, Salzburg og Kärnten. Tirol består av to geografisk atskilte områder, Nord-Tirol og Øst-Tirol. Tirols og Østerrikes høyeste fjell er den 3797 m høye Großglockner. 

1 dag, 11. juni

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg hvor Stena Lines ferge har avgang kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke, resten av kvelden til egen disposisjon.

2 dag, 12.juni

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og fortsetter på gode veier forbi Hamburg og Hannover til Würzburg hvor vi overnatter på Ringhotel Wittelsbacher Höh, middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

3 dag, 13. juni

Etter god frokost tar vi plass i bussen og vi tar turen innom trivelige Rothenburg ob der Tauber, videre med frivillig kafferast underveis via Memmingen, Ammertal. Videre via Oberammergau til Ettal. Der besøker vi den vakre Ettal Klosterkirken. Kloster Ettal ble grunnlagt 28 april 1330. Opprinnelig var klosteret et dobbelkloster, en kommunitet for menn og en for kvinner, i tillegg til et hus for Den tyske orden. Klosteret driver også et bryggeri og destilleri. Klosteret hadde i 2005 over 50 munker i Ettal og fem andre i Wechselburg, og er med dette et av de største bendiktinerklostrene og en stor turistattraksjon. Videre går turen det korte stykket til den nye hoppbakken i Garmisch-Partenkirchen før vi kort etter passerer grensen og ankommer vårt trivelige og flotte hotel Residenz Hochland. Alle rom med balkong. Middag på hotellet og deretter gjør vi oss kjent med omgivelsene.

4 dag, 14.juni

Fridag fra buss denne dagen, etter god frokost på hotellet tar reiseleder med de som ønsker, en rundtur i denne sjarmerende byen samt en tur med bergbanen til Rosshütte. Frivillig lunsj denne dagen. Resten av dagen til egen disposisjon før middag på hotellet om kvelden.

5 dag, 15. juni

Frokost på hotellet skal vi i dag på en utflukt til Samnaun. Samnaun har i lang tid bare vært tilgjengelig via en vei som fører over østerriksk territorium. Samnaun har derfor vært en funksjonell eksklave av Sveits. Siden 1905 fins det en smal vei også på sveitsisk grunn, men den østerrikske veien er bedre utbygd. Vi får tid på egenhånd i denne trivelige dorfen. Det er fortsatt taxfree i Saumnaun med masse merkevarer. Igjen tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til hotellet, middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

6 dag, 16. juni

Etter frokost tar vi farvel med Seefeld for denne gang, turen går via Ettal med frivillig lunsj underveis. Videre til Göttingen hvor vi sjekker inn på vårt trivelige Park Inn Radisson, middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

7 dag, 17.juni

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen og setter kursen via Hamburg til Kiel hvor Stena Line har avgang kl. 18.45 Vi får tildelt våre lugarer, det blir severt buffet inkl. fri drikke. Resten av kvelden til egen disposisjon.

8 dag, 18. juni

Frokost ombord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet

Pris pr. person Kr. 9.750

Tillegg enerom Kr. 250,- pr. døgn.

Tillegg enelugar Kr. 850,- pr. vei.

Tillegg utv.lugar Kr. 200,- pr. person pr. vei.

Send oss en henvendelse