Spennende Bosnia, Mostar og Peljesac, 10 dager

2. oktober 2019

10-dager der øst møter vest.

Spennende Bosnia m/fantastiske Mostar, 

Dubrovnik båt tur til Peljesac avg. 2.oktober

 

Bosnia - en upløyd mark for mange. 

Bosnia forbinder mange med krig og ødeleggelser gjennom mange år. Nå har freden senket seg og det internasjonale samfunnet har vært opptatt av at de som flyktet og utvandret under Bosnia-krigene skal kunne vende tilbake til der de opprinnelig kom fra.

Den økonomiske situasjonen er forbedret de siste årene. Siden 1995 er produksjonen tredoblet, eksporten er tidoblet og antall jobber i tjenestesektoren øker. Kullproduksjonen er nå på samme nivå som før krigen. De viktigste handelspartnerne er Kroatia, Slovenia og Italia. Bosnia-Hercegovina importerer matvarer, maskiner og brensel. Av eksportvarer er metall, trevareprodukter og tekstiler de viktigste.Landet har stort sett fjellandskap og ligger sentralt i De dinariske alper. Den nordøstlige delen av landet strekker seg inn i de sørlige områdene av Den pannoniske slette, mens sørlige deler av landet grenser til Adriaterhavet. Landet har bare 20 km kystlinje rundt byen i Neum, og det er her vi skal bo på flotte Hotel Sunce. Hotellet ligger 1 minutts gange fra stranden og ligger i sentrum av den populære kystbyen Neum, rett ved Adriaterhavskysten, og tilbyr utendørsbasseng og rom med klimaanlegg, satellitt-TV og balkong med utsikt over sjøen eller parkområdene. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på hele hotellet. Hotellet har også egen pizzarestaurant samt konditori og kveldsunderholdning.

1. dag, onsdag 2. oktober

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går til Gardermoen for flyavgang til 07.50 med Norwegian. Ankomst Split kl. 10.40. Vi tar plass i bussen og setter kursen mot Neum og Hotel Sunce som venter på oss, vi sjekker inn gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

2. dag, torsdag 3. oktober

Frokost på hotellet, i dag går turen til Mali Ston som er en liten landsby i Kroatia på Peljesac halvøya, det pitoreske middelhavslandskapet gjør denne lille byen og dens omgivelser fantastisk vakker. Byen er kjent for østersproduksjon, oliven samt muren som er ca. 7 km lang ferdigstilt i 1333 som den gang var den lengste befestede komplekset i Europa og den nest største i verden etter den kinesiske muren.Vi skal ut på båttur på Adriaterhavet, under båtturen får vi smake på østers som Peljesac er kjent for, samt 1 glass vin. Etter ca. 2 timers båttur blir vi igjen landkrabber, vi får servert dagens fiskelunsj på fasjonable Bota Sare. Den vellykkede gastronomiske historien om familien Sare begynte i denne restauranten, og spredte seg til fire fra Dubrovnik til Zagreb. Litt tid på egenhånd før vi skal besøke vingården Matusko. Ved ankomst Matusko blir vi forbauset over det lille huset, MEN under jorden er det store saler som vi er så heldige å få en omvisning m/smaksprøver. Tilbake til hotellet for middag og felles samvær.

3. dag, fredag 4. oktober

I dag har vi fridag, frokost og middag på hotellet.

4. dag, lørdag 5. oktober

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører til Dubrovnik, som regnes for å være en av verdens vakreste byer. Dubrovnik kom på UNESCOs listeover verdens viktigste kulturminner allerede i 1979, og denne byen i Kroatia er både den mest berømte og den mest besøkte i landet. Vi møter vår guide og får en ca. 2 timers rundtur, frivillig lunsj og tid på egenhånd, gamlebyen er virkelig verdt ett besøk Vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake til hotellet, middag om kvelden samt felles hygge.

5. dag, søndag 6. oktober

Etter frokost skal vi igjen på tur, nærmere bestemt Mostar som ligger på hver side av elven Neretva. Den gamle broen av stein er byens stolthet. Broen ligger i gamlebyen og er av høydepunktene på UNESCOs liste.

Det bor muslimer på den ene siden av broen og katolikker på den andre siden. Mostar frister med smale gater, små butikker, og her er det som å bli stilt tilbake i tid. Håndtverk laget etter gamle tradisjoner. Vi får omvisning med guide, frivillig lunsj samt shopping, før turen går tilbake til hotellet for middag og felles hygge på kvelden.

6. dag, mandag 7. oktober

Etter frokost tar vi farvel med vårt flotte hotell for denne gang og setter kursen til Zagreb som er hovedstaden og største by i Kroatia, overnatting m/ middag på Hotel Aristos. (Frivillig lunsj)

7. dag, tirsdag 8. oktober

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen og setter kursen til Regensburg og Hotel St. Georg for middag og resten av kvelden til felles hygge. (Frivillig lunsj)

8. dag, onsdag 9. oktober

Frokost på hotellet, i dag går turen til Celle. Byen Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-tallet i bindingsverk. Er det et eventyr, eller er det en by? Når man går gjennom Celle, vil man uvilkårlig stille dette spørsmålet. Vi sjekker inn på vårt sentrumshotell og får servert middag på Rådhuskjelleren om kvelden.

9. dag, torsdag 10. oktober

Avreise etter frokost og turen går direkte til Kiel hvor vi skal ha båtavgang med Color Line kl. 14.00. ca. kl. 17.30 blir det servert buffet. Kl. 21.00 har vi reserverte plass i Show Lounge inkl. 1 glass muserende vin. Resten av kvelden til felles hygge.

10. dag, fredag 11. oktober

Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00, vi tar plass i bussen returnerer tilbake til utgangspunktet med mange gode minner fra Bosnia.

Pris pr. person kr. 12.995,-

Tillegg enerom kr. 1.950,-

Tillegg enelugar kr. 710,-

Tillegg utvendig lugar kr. 500,- pr. lugar.

Send oss en henvendelse