Stalheim m/båttur på Nærøyfjorden og Flåmsbana

14.juni 2023

I naturskjønne omgivelser på toppen av den berømte og beryktede Stalheimskleiva ligger Stalheim Hotel med den fantastiske utsikten utover Nærøydalen - sammen med Nærøyfjorden ble den tatt inn på UNESCOs verdensarvliste i 2004.


Det første hotellet på Stalheim ble åpnet i 1885, og hadde allerede i 1895 plass til vel 150 gjester. Hotellets høye standard og den fantastiske utsikten fra Stalheim ble snart berømt langt utenfor landets grenser. Dagens hotell, det fjerde i rekken av hotell på samme sted, har 124 komfortable rom med plass til 220 gjester. Hotellets luftige og lyse salonger, møblert i en harmonisk blanding av utsøkte europeiske antikviteter og moderne skandinavisk design har en unik atmosfære preget av tradisjon og komfort.

Dag 1

Avgang Oslo kl. 09.00. Turen går via Drammen, Gol, Geilo hvor vi får servert dagens lunsj. Videre over Hardangervidda med kort stopp i Eidfjord, til Stalheim Hotel for innsjekk. Middag på hotellet og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 2

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag blir det først båttur på Nærøyfjorden samt togtur med Flåmsbana, turen blir kalt «Norge i et Nøtteskall» og er regnet for en av verdens vakreste dagsturer. Båtavgang fra Gudvangen kl. 10.30. Vi får en flott fjordtur med bratte fjellsider og fossefall. Ankomst Flåm kl. 12.45. Lunsj blir servert på trivelige Fretheim Hotel.

Avgang kl. 16.05 med Flåmsbanen som også blir kalt verden vakreste togreise. Strekningen en vei er 20 km med en høydeforskjell på 867 meter. Under togturen får vi en herlig utsikt over Flåmsdalen, hvor vi ser Rjoandefossen stuper loddrett utover Vibmesnosi, Kjosfossens totale fall på 238 meter, her gjør toget et lite stopp for fotografering. Vi er tilbake i Flåm kl. 18.10, bussen venter på oss og tar oss tilbake til Stalheim Hotel for middag og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 3

Etter frokost tar vi plass i bussen kjører via Flåm, Borlaug, over Filefjell, lunsj på trivelige Fagernes, før siste etappe tilbake til utgangspunktet.

3 dagers tur

Pris pr. person kr. 5.995, inkludert buss, 2 overnattinger m/helpensjon, båt og tog

Tillegg:

  • Enkeltrom: 550,-

 

Send oss en henvendelse