Stavanger m/Flor og Fjære, Flekkefjord og Jæren, 5 dager

5. juli 2021

Bli med på tur til Stavanger med kveldstur til Flor og Fjære. Vi kjører Flekkefjord – Jøssingfjord – Egersund og Jæren på turen til Stavanger. På hjemveien tar vi Fergen inn til Lysebotn, opp de 27 svingene til Ørneredet, før vi kjører over Suleskar til Setesdalen fra Rotemo til Skafså, Dalen Hotell og hjem via Telemark. Med som reiseleder på denne turen er Arild Løvik som er oppvokst opp på Jæren. 

 

Dag 1, 5. juli. Oslo – Flekkefjord 

Opphenting etter avtale. Vi følger E18 nedover til Sørlandet med stopp for frivillig lunsj og benstrekk underveis, før vi sjekker inn på sjarmernde Grand Hotell i Flekkefjord. Før middag på hotellet, tar reiseleder med de som vil, en tur til fots i Hollenderbyen, og forteller litt om Flekkefjord . 

 

Dag 2, 6. juli. Flekkefjord - Jøssingfjord – Jæren- Stavanger 

Etter frokost kjører vi via Jøssingfjord, stopper ved de to husene på plassen Helleren som ligger beskyttet av fjellet, vi følger RV 44 forbi Egersund, Sirevåg, Ogna og Hå gamle Prestegård som vi besøker før frivillig lunsj. Etter frivillig lunsj kjører vi til Undheim og Knudeheio som var Arne Garborg sin sommerstue, og mange av hans verk er skrevet her. Etterpå kjører inn til Stavanger hvor vi bor sentralt. Middag på hotellet.

 

Dag 3, 7. juli Stavanger med Flor og Fjære

Frokost på hotellet, deretter sightseeing i Stavanger med buss og litt til fots, ca 3 timer, etterpå er det fritid og lunsj på egenhånd. Denne kvelden tar vi båten kl 17.00 fra sentrum ut til Flor og Fjære som ligger en halv times båttur unna på øya Sør Hidle. Her blir det omvisning samt tid på egenhånd, etterpå spiser vi godt i Restauranten. Retur i Stavanger kl. 21.30.

 

Dag 4, 8. juli. Stavanger – Lysebotn – Suleskar – Rysstad – Straand

Avreise fra hotellet kl 08.15. Vi kjører til Lauvik hvor vi tar turistferga kl 09.30 inn Lysefjorden forbi Prekestolen, før vi ankommer Lysebotn kl 11.50. herfra kjører opp de 27 hårnålsvingene som opprinnelig ble bygget for kraftanlegget, men som nå er en sommeråpen vei for alle, rulleskiløpet lysebotn opp arrangeres her vært år. Videre kjører vi over Suleskard ned til Rysstad hvor vi spiser lunsj på Sølvgården. Etterpå kjører over Rotmo – Skafså ned til Dalen hvor vi tar en rask stopp på Dalen Hotell, før vi tar turen forbi Eidsborg Stavkirke til Høydalsmo og følger E 134 videre til Straand Hotel i Vrådal. Hotellets historie går helt tilbake til 1864 da Kari og Olav Straand etablerte skysstasjon i Vrådal. Med romslig gjestfrihet og fin evne til å skape trivsel, ble deres innsats snart kjent langt ut over bygd as grenser. Det var ikke bare folk som fikk godt stell; også hestene ble godt tatt vare på under oppholdet. Vi sjekker inn, gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden. 

 

Dag 5, 9. juli. Straand – Drangedal – Skien – hjemsted 

Etter frokost tar vi farvel med hotellet for denne gang, kursen går mot Drangedal og til Sputnik museet for omvisning. Her får vi se Sputniks unike samling av mer enn 36 sølv-, gull-, diamant- og platinaplater, samt mye annet fra hans 50 år lange karriere som ” Den syngende lastebilsjåfør”. Vi får omvisning, tar igjen plass i bussen og setter kursen tilbake via Porsgrund tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast. 

Pris pr. person kr 8.695,-

Tilegg for enkeltrom kr 490,- pr døgn

 

Send oss en henvendelse