Telemarkskanalen med sjarmerende Dalen Hotell, 2 dager

25. august 2021

Telemarkvassdraget ble utbygget i 1880- 90 åra. Og ved «øvre» ende var det naturlig med ett etablissement. Datidens arkitektur med drage-stil var dominerende, og naturlig nok ble denne benyttet her. Bare navnet spenner våre forventninger nesten til bristepunktet. Skuffelsene uteblir ved ankomst inngangspartiet og kommer inn i hallen, litt dunkelt med glasshimling i mange farger, historiske bilder og så mye atmosfære og spenning atte....... Et eventyrpalass som bare må oppleves, og her presenteres mulighetene. Så bare kom og bli med.

 

Dag 1

Avgang Oslo kl.10.00. Rask vei forbi Drammen og til Hokksund med Langebro Gjestegård for en benstrekk. Kongsberg og Notodden passeres i god stil. Typiske Telemarksveier til rundt en sving hvor man ser rett ut i luften og får så en fantastisk utsikt over Flatdal. Et panorama som fasinerte alle våre berømte malere og vår siste unionskonge, Oscar ll. De kom hit i tur og orden og tok inn på det velrenommerte Nutheim Gjest- giveri. Kort omv. I de gamle hus, enkel lunsj og vi nyter atmosfæren i dette gamle huset hvor Erlend Grøstad drev malerskole i mange år (noe som fortsettes). Gjennom Seljord, Morgedal, skisportens vugge, og til Høydalsmo, forlater Europaveien og fortsetter videre til Dalen. Stedsnavnet lyver ikke. Voldsom nedstigning til eventyrpalasset i gedigen drage-stil. Inn-sjekking og varm mottakelse rundt peisen med historisk introduksjon. Påfølgende middag og selvfølgelig nyfiken utforsking av stedet både ute og inne.

 

Dag 2

Stor frokost, utsjekking og alt og alle i bussen til kl.08.15. Meget kort vei til brygga hvor D/S Henrik Ibsen har avgang kl.08.35. (Noen velger kanskje å gå fra hotellet til båten).
Vakker båttur over hele Bandak, 72 m.o.h. siden båten er i rutefart kan det bli enkelte bryggeanløp. Kviteseidvatnet blir neste «hav». Nok et sund med vakker natur fører
til Flåvatnet sluse, elv. Straumen, Lunde m/sluse, Nome og båtturens «clue» med Vrangfoss taler for seg selv!
Lunsj serveres om bord. Klokken går fort til 15.20 med ankomst Ulefoss. Her venter bussen som går om Gvarv, Notodden, over Meheia og
Kongsberg til Hokksund med Langebru Gjestegård og benstrekk.
Via Drammen, Asker og tilbake til utgangspunktet.

Hjertelig velkommen

Pris pr. person kr 4.295,-

Tillegg enerom kr 380,-

Send oss en henvendelse