Vakre fjorder, fjell og daler, 5 dager

9. august 2021

En reise i rolig tempo med to netter Med to netter i Molde, en natt i Ålesund og i Geiranger. Vi får bl.a. oppleve: Molde og Ålesund, Atlanterhavsveien, båttur på Hjørundfjorden og Geirangerfjorden - og mye, mye mer!

 

Dag 1. Oslo – Romsdalen – Molde

Avreise Oslo kl. 09.00, vi setter kursen nordover på den nye motorveien opp til Mjøsbrua. Videre passerer vi Lillehammer og fortsetter oppover i den vakre Gudbrandsdalen. Flere pauser før Dombås for friv. kafferast. Fortsetter via Lesja og nedover Romsdalen. Der tar vi en stopp ved Romsdalsveggen og kan beskue de loddrette fjellsidene. Dagens siste etappe går via Åndalsnes og langs Isfjorden før vi kommer til Åfarnes. Her blir det en kort ferge over til Sølsnes og så inn til rosenes by, Molde, sjekker inn på hotellet vårt. Her skal vi ligge i to netter! Middag på hotellet.

Dag 2. Utflukt til Atlanterhavsveien – Bud – «Bergtatt»

Vår lokalguide, Laila, vil vise oss de interessante stedene området har å by på. Første stopp blir utsiktspunktet Varden hvor vi kan nyte utsikten over byen med det storslåtte kystlandskapet. Deretter følger vi kystveien utover mot fis- keværet Bud. I dag bor det ca. 800 innbyggere der, men på 1500-tallet var Bud det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim! Faktisk var fiske- været i 1523 Norges hovedstad i en hel uke! Vi fortsetter på kystveien som fører oss langs den beryktede Hustadvika. Det var der det store cruiseskipet Viking Sky kjempet i fjæresteinene før det ble reddet. Deretter fortsetter vi langs kystveien bort til

Atlanterhavsveien som ble kåret til verdens fineste bilreise i 2007 og i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge. Etter å ha kost oss her ute på veien, skal vi besøke en ukjent attraksjon som bærer navnet «Bergtatt opplevelser». Bergtatt sin marmorgruve er et resultat av gruvedriften som startet i 1938. I deler av gruven, pågår det fremdeles gruvearbeid. Her inne er det store rom hvor det arrangeres konserter og brylluper. For å komme til de enkelte hulene, seiler vi med båt på det krystallklare fjellvannet, en magisk opplevelse. Her inne i hulen får vi servert dagens lunsj. Deretter tilbake til hotellet, middag om kvelden.

Dag 3. Molde – Ålesund

Vi sjekker ut og triller bort til fergekaia hvor vi skal bli med fergen over til Vestnes og videre ut til jugendbyen Ålesund. Tidligere hørte vi ofte uttrykket «siden Ålesund brant». Den 23. januar 1904 brant byen. 850 hus brant og 10.000 mennesker ble husløse. Gjenoppbyggingen tok bare 3 år, takket være hjelp fra Keiser Wilhelm II som bidro både økonomisk og med faglig støtte. De tyske arkitektene tegnet husene i jugendstil og alle husene ble oppført i mur. Når vi ankommer byen tar vi en tur opp til Fjellstua hvor vi får se byen fra et fugleperspektiv. Ute på Alnes Fyr som ligger en kort kjøretur fra sentrum, får vi servert dagens lunsj mens vi kan se skipstrafikken utenfor. Etter lunsjen kjører vi inn til hotellet som ligger i sentrum og sjekker inn. Deretter kan vi velge mellom:

A) Bli værende i byen og utforske den på egenhånd eller:
B) Bli med ut til Devold som nå er et butikksenter bestående av outlet- butikker og flere små kafeer. Utrolige lave priser på kjente merkevarer, noe Sunnmøringene vet å benytte seg av! Vi sjekker inn på hotellet, middag om kvelden.

Dag 4. Ålesund – Hjørundfjorden – Hotell Union Øye – Norangsdalen – Geirangerfjorden
Ny dag med flere gode opplevelser! Etter en «lang» frokost rusler vi bort til kaia hvor Charterbåten MS Bruvik, venter på oss og som legger ut fra kai kl. 11:30.Foran oss har vi en drøy to timers seilas som fører oss gjennom trange sund og på vakre fjorder før vi begynner på Hjørundfjorden, om ligger øde og uberørt og derfor skiller seg ut fra de andre mer kjente fjordene. Vi får servert lunsj om bord og båten har «alle rettigheter». Helt innerst i fjorden, ved inn- gangen til den idylliske Norangsdalen, venter bussen på oss. Her ligger det kjente historiske Hotell Union Øye, som fra starten i 1891 ble betraktet som et av Europas mest herskapelige hotell. I løpet av de neste 23 km frem til Helle- sylt, kjører vi gjennom den trange Norangsdalen og vi tar en stopp ved Lyngstøylvatnet. Her ligger Norges hemmelige undervannsbygd! I 1908 dem- met et steinras opp elva og setervangen ble lagt under vann. Når vannflaten er stille kan vi ennå se setervangens gjerder med grinder og husenes grunn- murer. Deretter fortsetter vi ned til Hellesylt hvor fergen inn til Geiranger lig- ger. Der blir det en times båtreise på Geirangerfjorden. Fra Geiranger brygge er det noen få meter til hotellet.

Dag 5. Geiranger – Lom - Valdresflya – Fagernes – Oslo

Etter frokosten, sjekker vi ut av hotellet og tar fatt på hjemveien.
Allerede etter noen få minutter tar vi den første fotostoppen, Flydalsjuvet.
Et av de beste stedene å ta et bilde av Geiranger! Vi fortsetter ned til Lom hvor vi tar en pause. Mange vil sikkert besøke «Baker`n i Lom» som er kjent for sine særdeles gode bakverk! Fortsetter via Randsverk og opp til Valdres- flya. På Bessheim Fjellstue får vi servert turens siste felles måltid. Den 49 km lange veien over Valdresflya er en av Norges flotteste veistrekninger. Det høy- este punktet er på 1389 moh. Etter lunsjen fortsetter vi via Fagernes, Høne- foss og videre inn til Oslo hvor vi ankommer rundt kl. 20:30.

HJERTELIG VELKOMMEN

Pris pr. person kr 9.195,-

Prisen inkl: Buss, og program som beskrevet

Tilegg for enkeltrom kr 1.920,-

 

Send oss en henvendelse