Vakre Lofoten

9.juni 2023

Bli med til et av Norges vakreste reisemål, Lofoten. Her kan man utforske en av verdens mest spektakulære øygrupper, hvite sandstrender, majestetiske fjell, fantastisk sjømat og hyggelig lokalbefolkning. Her gjelder det å ha kameraet klart slik at man rekker å lagre flest mulig minner om den vakre naturen og den nydelige utsikten. Mange husker kanskje Arne som jobbet hos oss for noen år siden, han møter oss på flyplassen og skal være vår sjåfør på turen.

Dag 1

Avgang: Oslo bussterm. (Fly frå Gardermoen).

Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten venter oss. Herfra skal vi sammen med en lokal guide utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende museer og lokale kunstnere besøkes. Bl.a. kan vi nevne Lofotr - vikingmuseet på Borg, "Smeden i Sund", Norsk Fiskeværsmuseum på Å, samt idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2

Frokost på hotellet. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuseet Lofotr. Her får vi oppleve en rekonstruert høvdingegård med vikingtiden i et levende miljø. Kjenne lukten av tjære og bål. Høre historien. Vikingene har ventet på oss i mer enn 1000 år. Deretter kjører vi til fascinerende Henningsvær som ligger knappe 30 minutters fra Svolvær, og veien ut er helt magisk – der får vi noe tid på egenhånd. Henningsvær er stedet Vår Herre lot bygge uten hjelp av nivelleringsingeniører og arkitekter. Så velkommen til Norges mest berømte særpregede fiskevær av mange kalt Nordens Venezia. Tilbake til hotellet for middag om kvelden.

Dag 3

Frokost på hotellet. I dag skal vi på heldagstur. Vi tar turen helt ut til Å, det kjente fiskeværet som også er Lofotens endepukt. Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der får vi vite mer om «Livet» i fiskeværene fra 1840-1960, Lofotfiske de siste 250 år. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj på idylliske Reine. Vi besøker også «Smeden i Sund», Tor-Vegard Mørkved. Retur til Svolvær på ettermiddagen og felles middag på hotellet.

Dag 4

Frokost på hotellet. I dag tar vi en formiddagstur til Kabelvåg, det eldste fiskeværet i Lofoten. På veien stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet med sin flotte båtsamling. Tid til å rusle rundt på egenhånd. Ettermiddagen fritt i Svolvær og middag
på hotellet om kvelden.

Dag 5

Frokost på hotellet og deretter tar vi farvel. Igjen henter bussen oss og tar oss med til Flesnes og tar fergen videre til Refsnes. Herfra er det ikke langt igjen til Hemmestad Brygge, en okergul perle ved havet, hvor tiden har stått stille i 200 år. Det gamle handelsstedet har et bryggerhus, krambu og handels- og postkontor. Etter besøket her kjører vi vider over til Hinnøya, Norges største øy, hvor vi finner Harstad. Her tar vi en fotostopp før vi kjører til flyplassen på Evenes og tar Osloflyet med avgang kl. 15.40. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

 

 

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 11.195, inkludert buss samt arrangement og pensjon som beskrevet.

Tillegg:

  • Enerom: 2.200,-

 

Send oss en henvendelse