Våren i Italia m/Roma, Firenze mm, 10 dager

18. mai 2022

Bli med og nyt det gode liv i Italia

 

Roma, den italienske hovedstadener enby som vil ta pusten fradeg, med sine ærverdige bygningerog rik kultur. En reise til Roma bør lokke de fleste, enten man ønsker fantastiske shopping- muligheter, et historisk dypdykkeller enkulinarisk matopplevelse. 

Gardasjøen, eller Lago di Garda, som den heter på italiensk, er en riktig skjønnhet med sine dramatiske klipper som stuper ned i det glassklare vannet.Tiden går tilsynelatende litt langsommere her uansett pulsen er lavere, det råder en slags fordums atmosfære, og man kommer fort i hvilestemning, 

Gardasjøen er omkranset av sypresser, olivenlunder, borger, slott og fjell. Et drømmested for alle som vil ha en behagelig ferie. I Garda bor vi på trivelige Grand Hotel Riva. Her finnes hyggelige butikker, fin strandpromenade og alltid en uterestaurant innen rekkevidde. 

Vi har lagt opp til hyggelige utflukter i området – alle med lite busskjøring. Vi ønsker at dere skal nyte det gode liv, sol og sommervarme i Italia. 

 

1. dag18. mai

Avreise fra avtalt tid og sted, vi reiser direkte til Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl. 07.10 ankomst Roma kl. 10.20. Vår buss venter på oss og tar oss den korte veien inn til sentrum (lett bevertning underveis) hvor vi møter vår guide for ca 2 timers sightseeing i denne romantiske byen. Sjekker inn på hotellet og resten av ettermiddagen til egen disposisjon før middag på hotellet. 

 

2. dag, 19. mai

Etter frokost på hotellet møter vi får guide igjen. 

Vi besøker Vatikanet og får se noen av de fantastiske verkene i Vatikanmuseene, inkludert Raphaels rom med sine vakre freskomalerier, og det Sixtinske Kapell som er utsmykket med Michelangelos kjente mesterverk, resten av dagen til egen disposison, frivillig lunsj denne dagen og middag på hotellet. 

 

3. dag20. mai

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører til Firenze som er kjent for sine storslåtte kunstsamlinger, sine gamle, vakre bygninger og sin rike historie og står i fremste rekke blant verdens kunstbyer, vi møter vår guide som tar oss med på sightseeing i Firenze. Vi sjekker inn på hotellet og får middag om kvelden.

 

4. dag, 21. mai

Etter frokost avreise fra hotellet. Vi kjører ca 2 timer før vi ankommer Azienda Agricola Lenoardi som venter på oss i dag. Leonardi følger personlig alle behandlingsfaser av sin vin.

Vi får en historisk guidet tur fra vingården til embalasjen av vinen og får ett innblikk i hvordan Lenoardi-familien i 4 generasjoner har fulgt produksjonen av sin flotte vin Modena Black Gold. Til slutt får vi smaksprøver samt lett lunsjbuffet. Beriket på vin (og kanskje litt historie) tar vi plass i bussen og kjører til vår destinasjon i dag som er Riva del Garda. Vi sjekker inn på vårt hotell hvor vi skal bo i 3-netter. Hotellet ligger midt i byen. Middag på hotellet om kvelden.

 

5. dag, 22. mai

Frokost på hotellet, første hele dag i Garda er satt av til å nytes på egenhånd. Slapp av, nyt livet og det gode italienske kjøkken. Frivillig lunsj på egenhånd. Middag på hotellet.

 

6. dag, 23. mai

Etter frokost skal vi på båttur på vakre Gardasjøen. En ferie ved Gardsjøen er ikke komplett uten å oppleve Gardasjøen fra vannet. Den lille dorfen Malcesine er så heldige å få besøk av oss i dag, Malcesine ligger på den nordøstre bredden av Gardasjøen, er en liten by med et ruvende slott, 3700 innbyggere og ofte langt flere turister. frivillig lunsj her og mulighet for shopping. Tilbake til hotellet og middag om kvelden.

 

7. dag, 24. mai

Etter god frokost tar vi farvel med Riva del Garda. Vi kjører via Trento, Bolzano med frivillig lunsj underveis. Vi setter kursen mot Mayrhofen i Østerrike, underveis passerer vi Trento, Bolzano. Gamleveien frå Vippeteno gjennom Brenner. Brennerpasset er det laveste fjellpasset over Alpenes hovedkam og derfor en av de viktigste trafikkforbindelsene mellom det nordlige Europa og Italia. Vi gjør en stopp i Innsbruck som er Tirols største by, her blir det sightseeing med guide i gamelbyen samt frivillig lunsj. Deretter tar vi plass i bussen og kjører til Mayrhofen tidlig på ettermiddagen, sjekker inn på sentrumshotell, middag på hotellet om kvelden. 

 

8. dag, 25. mai
Etter frokost får vi i dag en ren buss transport etappe. Vi kjører via München, Leipzig med frivillig kafferast underveis til Magdeburg hvor vi skal bo på hotel Ratswaage. Buffet om kvelden. 

 

9. dag, 26. mai
Etter frokost tar vi igjen plass i bussen og setter kursen mot Kiel. Vi tar turen innom Celle for frivillig lunsj og litt tid for shopping. Byen er kjent for sine historiske bygninger fra 1500-1700 tallet. Båtavgang fra Kiel kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min.vann. 

 

10. dag, 27. mai
Frokost ombord før ankomst kl. 09.15. Vi tar plass i bussen, kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur til utgangspunktet.

Pris pr. person kr. 15.995, tillegg enerom kr. 2400,- tillegg enelugar kr. 695,-, tillegg utv.lugar kr. 260,- pr. person.

Send oss en henvendelse