Vestkapp og «perlesanking», 5 dager

11. juli 2021

Vestkapp og «perlesanking» i Sogn og Fjordane

Vestkapp er Vestlandets svar på Nord Norges Nordkapp, der det troner Majestietisk over det meget fryktede Stedthavet med sine mange skipsforlis. Breemussett, Bokbyen, /Fjærlnad Astruptunet, Loen, Briksdalen mm er også destinasjoner som vekker nysgjerrighet. Joda, vi har plukket og komponert et fullverdig produkt!

Dag 1.

Avgang Oslo kl.09.00. Over Sollihøgda til
Veikroa, Nes i Ådal for frivillig kafferast. Begnadalen
til Fagernes for lett lunsj. Gjennom V.Slidre og Vang til Tyin, langs vannet Tyin, ned Årdalskleivene som er blitt en moderne trasè. Øvre Årdal med all sin industri, her tar vi 30 min. pause, kanskje du har lyst på en kaffekopp? År- dalstangen og til Fodnes for en 15 min. fergetur over til Mannheller. Derfra kort kjøring til Sogndal for innsjekking i HofslundFjord Hotel. (Her er det ikke heis). Middag og en liten sparertur for «å ta på» huset hvor Gjest Baardsen Sogndalsfjæren (1793-1849) holdt til.

 

Dag 2.

God frokost og kl. 09.30 er vi i gang med bussen til Fjær- land hvor vi besøker ”Bokbyen” med Mundal Hotel i sin midte. Kanskje finner du nettopp den boken du har lett efter lenge. Bremuséet må studeres inne i bygningen som ark. Sverre Fehn har tegnet. Litt mat må vi ha, og besøker Brævasshytta rett under Bøyabreen. Skulle breen ”kalve” mens vi spiser, ja så blir vi et minne rikere. Gjennom tun- nel til Skei, langs sydsiden av Jølstravatnet til Astrup- tunet for å studere Nicolai Astrups malerier i miljøet han bodde. Dagens mål er Førde med Scandic Sunnfjord Hotel. Innsjekking, middag og overnatting.

 

Dag 3.

Frokost og kl. 09.00 ut på veien mot Florø for en overfla- disk rundtur her. Måløy byr på lunsj. Videre til Stadtlan- det med fastlandsnorges vestligste punkt: Vestkapp som et fasinerende innslag. 496 m.o.h. som vi befinner oss på, gir underlige fornemmelser der vi speider vestover ut i intet. På tilbaketuren tar vi innom Ervik, et lite idyllisk fis- kersamfunn. Stad Hotel, Leikanger, venter på vårt innrykk med middag og overnatting.

 

Dag 4.

Umiddelbart etter frokost møtes vi i bussen kl. 09.15 med bagasje, kjører til kaia i Selje. Bare 15 min. ute ligger den sagnomsuste øya Selja, som de fleste forbinder med legenden om St. Sunniva. Kongsdatteren som flyktet fra Irland på 900-tallet, da hennes far hadde lovet henne til en hedensk konge. Den kristne Sunniva kunne umulig tenke seg et slikt liv. Og flyktet til havs uten seil og uten årer. Drev i land på Selja hvor hun senere led martyrdø- den. I 996 fant Olav Tryggvason hennes levninger og vigslet henne til hellige Sunniva - Norges første helgen. Fra 1086-1170 var Selja bispesetet for hele Vestlandet og tidlig på 1100-tallet bygget Benediktinermunkene et klos- ter på øya. Landets best bevarte klosterruiner finnes her. Nærmest «transportrute» i vakker natur til Nordfjordeid for dagens lunsj, videre via Stryn, Loen til Olden og inn til Briksdalen. Bussen kjører til Hotel Loenfjord som ligger nydelig til helt nede ved vannkanten.

Middag og overnatting.

 

Dag 5.

Frokost, utsjekking og avgang Loen kl.09.30. Dagens store attraksjon, Sky liften. Her venter en helt fersk heis (kap,: 40 pers) for å løfte opp til 1000 m.o.h. Voldsom utsikt. Heisen bringer varsomt ned til sjøen igjen. Via Stryn, Oppstryn, Grotli og til Lom for 30 min. pause. Her må vi besøke stavkirken fra slutten av 1100 tallet og er en av landets største. Fortsetter til Vågåmo for dagens lunsj. Videre om Otta og Gudbrandsdalen, Lillehammer, Biri, Gjøvik og til Lygnasæter med benstrekk. Over Hadeland og til utgangspunktet.
Denne turen tar vi gjerne en gang til!

HJERTELIG VELKOMMEN

Pris pr. person kr 9.290,-

Prisen inkl. buss, helpensjon, båtturer, guider.

Tilegg for enkeltrom kr 2.150,-

 

Send oss en henvendelse