Vestlandet m/Hotel Alexandra Loen, Loen Skylift - Briksdalsbreen, 6 dager

14. juni 2021

En tur med vestlandet i fokus. Vi får med oss perler som Hotel Alexandra m/ populære Skyliften i Loen, Hjortegården ved Ålfoten bare for å nevne noe i denne innholdsrike turen. 

 

1 dag, 14.juni

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går Gudbrandsdalen – Otta med frivillig kafferast underveis til Hotel Aleksandra som venter på oss i dag. Hotel Alexandra er et familiedrevet hotell og er kjent for sin særegne og personlige atmosfære. Hotellet ligger mellom kneisende fjell under blågrønne breer langs den hvilende fjorden. Her har dørene vært åpent for gjester i 125 år. Her skal vi bo i 2 netter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet, resten av kvelden til felles hygge. 

 

2 dag, 15.juni

Etter god frokost tar vi plass i bussen setter kursen mot Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen, et syn som hvert år trekker til seg ca. 300.00 turister fra hele verden. I mer enn hundre år hadde bøndene i Oldedalen fraktet turister med hest og kjerre inn til vakre Briksdalsbreen. I 2004 valgte man å legge ned dette tilbudet, og isteden tilby turen til breen med spesielle “Trollbiler”.
Turen går fra holdeplassen ved suvenirbutikken i Briksdal- og veien slynger seg i vakker natur opp langs fosser og stryk i Briksdalen. Fra endestasjonen på Kleivane og inn til vannet ved Briksdalsbreen er det ca. 500 meter å gå. Stien er brei og fin og her vandrer du gjennom urørt natur i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Hele turen tar ca. 1,5 time. Vel tilbake, mulighet for å besøke suvenirbutikken. 

Deretter tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til Loen, og til Loen Skylift som åpnet 20.mai 2017. Pendelbanen løfter oss ca 1000 meter nesten rett opp og her kommer vi i nærkontakt med den mektige naturen. Vi nyter fantastisk utsikt over fjord og fjell. Vi får servert dagens suppe mens vi nyter fantastisk utsikt over fjord og fjell. 

Vel nede på bakken igjen får vi tid på egenhånd før det blir servert middag på Hotel Alexandra. 

 

3.dag, 16.juni

Etter frokost tar vi farvel med Hotel Alexandra for denne gang og er klare for å «snuse» inn nye inntrykk. Turen går via Stryn til Nordfjordeid hvor vi gjør dagens første stopp. Sagastad er Vestlandet sitt nye kunnskapssenter om vikingtida. Her besøker vi Myklebustskipet (rekonstruert) som er 30 meter langt. Myklebustskipet, er trolig det største vikingskipet det er funnet rester etter i Norge. Fra en plattform går en over en liten gangbru før en er ombord i skipet. Tid på egenhånd før man tar plass i bussen. Vi får en kort fergetur over Stårheim - Isane. 

Videre til Hjortegården ved Ålfoten. Hjortegården er så tett på naturen som det er mulig å komme. Gården er drevet av Sonja og Karl Vidar Førde. 

Firmanavnet gjenspeiler en gård med alle positive assosiasjoner til forvaltning av naturen, skaperglede, kjærlig dyrehold, mattradisjoner, jakt og verdiskapning. Hjorten er det majestetiske dyret som eier skogene rundt gården og de regjerer helt nede fra fjorden, opp langs elvene, gjennom skog, kratt til snaufjellet og den store Ålfotbreen. Vi får guidet vandring på gården, samt oppleve mating av hjortene. Deretter får vi servert lunsj med smak fra gården. Gode og mette og beriket på historie om hjort går ferden videre til Måløy for 2 overnattinger, vi sjekker inn og gjør oss kjent med omgivelsene før middag om kvelden på lokal restaurant.

 

4 dag, 17.juni

Avgang etter frokost og tilbake til Maurstad, brekker rett Nord til Åheim. Ny retning og rett vest. Passerer Leikanger og finner skiltet med Vestkapp. Dette berømte platået ankommes snart 496 moh. Med godvær sees så langt vest at ingen aner det? Med vindig vær sees båter som stamper nede på et urolig hav. Neste post blir Ervik, et lite bosamfunn, med sin vakre kirke med skipsklokken fra Hurtigruteskipet St. Svithun som ble «feil»-bombet 1943. Nå tilbake til Leikanger, over fjellet til Selje og båt ut til øya Selja. Informasjon og omvisning ved klosteret og St. Sunniva. Tilbake til Selje og en enkel servering. Nå blir det ikke lett å absorbere flere opplevelser utover en fargerik kystvei tilbake til Måløy, middag på lokal restaurant. Deretter mulighet for «natteliv på byen».

 

5 dag, 18.juni

Avreise etter frokost og nærmest «transportrute» i vakker natur forbi Fjærland, Lærdal med frivillig lunsj underveis til Hemsedal og Fyri Hotell- og Resort. Vi sjekker inn, middag på hotellet om kvelden.

 

6 dag, 19.juni

Etter frokost tar vi farvel med Fyri Hotell- og Resort. Turen går direkte til Langedrag Naturpark. I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 moh. Med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Sammen med sin familie ønsket Eva og Edvin K. Thorsen å oppfylle sin drøm med en gård der besøkende kan få unike opplevelser med nærhet til dyr og natur. Byggingen av gården de drømte om, startet i 1978. Vi får omvisning med guide. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast underveis.

Turen kjøres av Jenssen Turbuss A/S

Pris pr. person kr 10.595,-

Tillegg enerom kr 365,- pr. natt

 

Turen kjøres av Jenssen Turbuss A/S

 

Send oss en henvendelse