Vinfest i Hildesheim, m/Celle, Lübeck Marienburgs fantastiske slott

18.mai 2023

I den yndige gamle byen Hildesheim går årets vinfest av stabelen i mai. Vinhandlere fra hele Tyskland og Europa ønsker oss velkommen med gode smaksprøver. På torget blir det satt opp langbord med salgsboder for vin og mat, samt levende musikk og underholdning. Bli med og få oppleve denne fantastiske byfesten.

 

På Hildesheims historiske torg byr vinprodusenter, vinhandlere og gjestgiverne inn til vinfest.

 

1 dag

Avreise Oslo Bussterminal kl. 10.00. Turen går på gode veier via Øst-foldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Line har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min.vann, resten av kvelden til felles hygge. 

2 dag 

Anomst Kiel kl. 09.15. Frokost ombord. Etter tollklarering tar man plass i bussen. Vi kjører direkte til Celle. Byen Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-taller i bindingsverk. Celles historie går mer enn 1000 år tilbake i tid, og flere historiske bygninger fra middelalderen er tatt vare på. Celle var residensby for grevene av Brunswick-Lüneberg i middelalderen, og har et vakkert slott fra denne tiden, Schloss Celle, som er i usedvanlig god stand, og som er en stor severdighet. Frivillig lunsj i Celle.

Vi tar plass i bussen og kjører det korte stykket til Hildesheim hvor vi sjekker inn på vårt sentrumshotell. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag om kvelden. 

3 dag

Etter god frokost, tar vi en runde i byen med reiseleder. Resten av dagen er vi med på denne fantastiske folkefesten. Middag om kvelden.

4 dag 

Etter god frokost på hotellet tar vi plass i bussen og kjører litt nord for Hannover for å besøke det majestetiske slottet Marienburg. Når Kong Georg V av Hannover ga sin hustru Dronning Marie i 1857, slottet Marienburg ante han lite om at hans kjærlighetsbevis skulle bli ett av de mest imponerende og nygotiske bygg i Tyskland. Vi får omvisning med guide. Deretter går turen tilbake til Hildesheim for å fortsette vinfesten. Felles middag.

5 dag

Frokost på hotellet, vi tar plass i bussen og kjører direkte via Hamburg og ankommer hansabyen Lübeck. Her får vi kort sightseeing m/sjåfør. Vi ser blant annet Budenbrooks hus, Niedereggers Marsipanhus, Rådhuset, Mariakirken og den berømte Lübecker Tor. Tid på egenhånd, mulighet for dagens lunsj. Stena Line har avgang kl. 18.45. Igjen blir der servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann. Resten av kvelden til felles hygge.

6 dag

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby hvis ønskelig for frivillig kafferast og siste shopping. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet.

6 dagers tur

Pris pr. person kr. 8.780, inkludert buss, 1/2 pensj., innv.dbl.lugar.

Tillegg:

  • Enkeltrom: 2395,-
  • Enelugar: 550,- t/r
  • Utv. lugar: 350,- p.p.

Send oss en henvendelse