9 dager, fantastiske Sveits m/godbiter som Lugano, Bernina Express, Davos, Rothenburg og Celle

3. oktober 2024 - Turen er sikret!

Omkranset av Alpene ligger Sveits. Landet er nok mest kjent for sine oster og diskrete banker, men som reisende vil vi oppdage at landet representerer mye mer enn det. Naturen i Sveits er vakker og preges av fjellandskap med Alpene i sydøst og Jurafjellene i nordvest. Det renner flere store elver gjennom landet. I dalene dyrkes det vin og korn. Bodensjøen er en vakker innsjø som er omgitt av snøkledde fjelltopper og blomsterfagre småbyer.

Dag 1, 3.oktober

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går direkte Gardermoen for flyavgang kl. 11.00 ankomst Milano kl. 13.40

Vår buss venter på oss, tar plass i bussen og kjører til Lugano. Lugano er en by ved Luganosjøen inneklemt mellom fjell i den sveitsiske regionen Ticino, som grenser mot Italia. Den er kjent som «Sveits» Monte Carlo siden den trekker til seg mange kjendiser og velstående forretningsfolk, så kanskje noen av de er så heldige å møte oss? Vi sjekker inn på trivelige og sentrale Hotel de la Paix,hvor vi skal bo i 3 netter,  gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, 4.oktober

Etter frokost  går vi det korte stykket bort til vår sightseeing båt og får ca 2 timers båttur på Luganosjøen, resten av dagen til egen disposjon før middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, 5.oktober

Denne dagen til egen disposjon. Mulighet for å besøke byens Casino, shopping eller kanskje ta taubanen til toppen av fjellet Monte Bré. Der kan du oppleve den sjarmerende lille byen Brè, med sine kirker og pittoreske steinhus. Landsbyen har to restauranter hvor du kan nyte utsikten utover alpene. Frokost og middag på hotellet.

Dag 4, 6.oktober

Etter frokost på hotellet tar vi plass i bussen. I dag skal vi på en fantastisk togtur med Bernia Express. Vi skal kjøre strekningen Tirano-St.Moriz en av verdens vakreste togreiser. Mulighet for servering ombord. Videre med buss til alpebyen Davos (1560 moh). Vi sjekker inn på vårt trivelige Hotel Grischa, gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet.

Dag 5, 6.oktober

I dag har vi dagen til egen disposisjon. Frokost og middag på hotellet.

Dag 6, 7.oktober

Etter frokost tar vi farvel med Davos for denne gang og setter kursen mot Lichtenstein hvor vi skal besøke en vingård. Vi får omvisning og prøvesmake 2 viner. Videre går turen til Rothenburg o.d. Tauber.En sjarmerende liten bindingsverks by som er kjent for sin julebutikk i hele 5 bygg Vi sjekker inn på vårt trivelige hotell i sentrum og koser oss før middag på hotellet om kvelden.

Dag 7, 8.oktober

Frokost på hotellet, i dag går turen til Celle. Byen Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-tallet i bindingsverk. Er det et eventyr, eller er det en by? Når man går gjennom Celle, vil man uvilkårlig stille dette spørsmålet. Vi sjekker inn på vårt sentrumshotell og får servert middag på Rådhuskjelleren om kvelden.

Dag 8, 9.oktober

Avreise etter frokost på hotellet, turen går til Kiel med frivillig kafferast underveis, båtavgang kl. 18.45. Det er reservert buffet inkl. fri drikke om kvelden.

Dag 9, 10.oktober

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15, vi tar plass i bussen og kjører til Nordby for siste shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

 

9 dager

Pris pr. person     kr. 22.995,-

Tillegg enerom    kr.   3.700,-

Tillegg enelugar  kr.     295,- 

Send oss en henvendelse