Østerike, Kitzbühel, m/Zell am See og Schloss Tratzberg, 10 dager

15. september 2019

1. dag, søndag 15. september

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

2. dag, mandag 16. september

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og fortsetter på gode veier forbi Hamburg og Hannover til Schweinfurt hvor vi overnatter på trivelige Hotel Mercure. Middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

3. dag, tirsdag 17. september

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi reiser innom Rothenburg ob der Tauber. En sjarmerende liten by som er kjent for sin julebutikk i hele 5 bygg. Her inntar vi dagens lunsj (frivillig). Videre passeres München, deretter går turen til Kiefersfelden og man krysser grensen til Østerrike. Fra grensen til St.Johann og Kitzbühel er det en kort etappe. Ankomst Kitzbühel om ettermiddagen. Vi sjekker inn på vårt gode sentrumshotell Hotel Tiefenbrunner hvor vi skal bo i 5 netter. Hotellet eies av familen Brunner og har huset mange kjente gjester som bl. annet våre alpingutter. Vi gjør oss kjent med hotellet før 4-retters middag om kvelden.

4. dag, onsdag 18. september

Dagen til egen disposisjon, frokost og middag på hotellet. Kanskje en tur til Hahnenkamm kan friste. Hahnenkamm hever seg 1712 m.o.h og er åsted for de årlige Hahnenkammrennene. Den meste kjente alpinløypa er "die Streif", som regnes som en av verdens farligste løypetraseer. 

5. dag, torsdag 19. september

Etter god frokost tar vi plass i bussen, i dag blir det en kort kjøretur til Zell am See. Glittrende klare innsjøer, vakre grønnkledde fjellsider, ja da har man en kort oppsummering av Zell am See. Vi får ca. 1 times båttur på vakre Zell am See lake. Deretter tid på egenhånd til frivilig lunsj før vi returner tilbake til Hotel Tiefenbrunner. Middag på hotellet om kvelden.

6. dag, fredag 20. september

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag er det Schloss Tratzberg som får ære av vårt besøk. Slottet er dokumentert for første gang på 1200-tallet. Da ble slottet brukt som grensefestning mot bayerne og som keiser Maximilians jaktstue. På slutten av 1500-århundre ble den tidligere festningen ødelagt av brann. Keiseren gjennoppbygde ikke slottetn, men byttet ruinene til slott Taenzels. I 1554 kjøpte Georg Knight of Ilsung, en velstående handelsmann fra Augsburg, slottet, utvidet og forandret Tratzberg etter ånden i renessansalderen. Bevis for disse forandringene er den praktfulle malte gårdsplassen og utsøkte renessanseplasser. Vi får omvisning med guide på dette fantastiske slottet som i dag er privateid. Deretter returnerer vi tilbake til hotellet. Om kvelden reiser vi til Oberndorf og får en skikkelig Tyroleraften.

7. dag, lørdag 21. september

Frokost på hotellet. I dag skal vi på Alm- og Knødelfest i St.Johan. Byen er festpyntet og kuene kommer pyntet ned fra fjellet med flotte blomsterdekorasjoner rundt halsen, deretter spilles det opp til dans med flott Tyrolermusikk. Stor stemning i byen, man kan også ta taubanen til toppen av fjellet. Middag på hotellet om kvelden. 

8. dag, søndag 22. september

Etter god frokost må vi ta fatt på hjemveien. Vi reiser via Kufstein, Nürnberg, Leipzig til Magdeburg hvor vi får overnatting. Middag på hotellet om kvelden.

9. dag, mandag 23. september

Frokost på hotellet om morgenen. Igjen tar vi plass i bussen og kjører den korte strekningen via Hamburg til Kiel hvor vi får mulighet for shopping før båtavgang med Stena Line kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

10. dag, tirsdag 24. september

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person Kr. 13.335,-,

Tillegg for enelugar Kr. 590,- pr. vei.

Tillegg for enerom på hotell Kr. 360,- pr. døgn,

Tillegg utv.lugar Kr. 270,- pr. vei pr. person.

Send oss en henvendelse