10 dager, High Class-tur til Østerike, Kitzbühel, Grossglockner, Schloss Tratzberg

15. september 2024 - Turen er sikret!

En av våre mest populære turer, en virkelig gjennganger opp igjennom årene.

Vi bor fantastisk godt midt i hjertet av Kitzbühel, på flotte Hotel Tiefenbrunner. Utflukter til Grossglockner, Schloss Tratzeberg og             St. Johan med Alm- og Knödelfesten, er med på å gjøre turen helt komplett. 

 

Søndag, 15. september

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines har avgang kl. 17.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

Mandag, 16. september

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og fortsetter på gode veier forbi Hamburg, Hannover, Göttingen, Fulda, Würzburg til Kitzingen hvor vi overnatter på trivelige Hotel Esbach Hof.

Middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon

Tirsdag, 17. september

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi reiser innom Rothenburg ob der Tauber. En sjarmerende liten by som er kjent for sin julebutikk i hele 5 bygg. Her inntar vi dagens lunsj (frivillig). Videre passeres München, deretter går turen til Kiefersfelden og man krysser grensen til Østerrike. Fra grensen til St.Johann og Kitzbühel er det en kort etappe. Ankomst Kitzbühel om ettermiddagen. Vi sjekker inn på vårt gode sentrumshotell Hotel Tiefenbrunner hvor vi skal bo i 5 netter. Hotellet eies av familen Brunner og har huset mange kjente gjester som bl. annet våre alpingutter.  Vi gjør oss kjent med hotellet før 4-retters middag om kvelden.

Onsdag, 18.september

Dagen til egen disposisjon, frokost og middag på hotellet. Kanskje en tur til Hahnenkamm kan friste. Hahnenkamm hever seg 1712 m.o.h og er åsted for de årlige Hahnenkammrennene. Den meste kjente alpinløypa er ”die Streif”, som regnes som en av verdens farligste løypetraseer.

Torsdag, 19. september

Etter god frokost tar vi plass i bussen og i dag går turen til  Glossglockner. Med sin høyde på 3798 er ikke Glossglockner bare det høyeste fjellet i Østerrike, men også en av de høyeste toppene i den østlige Alpene. Dagens lunsj får vi servert på Landhotel Post Heiligenblut. (inkludert). Tilbake til hotellet, middag på hotellet om kvelden.

Fredag, 20. september

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen.

I dag er det Schloss Tratzberg som får ære av vårt besøk. Slottet er dokumentert for første gang på 1200-tallet. Da ble slottet brukt som grensefestning mot bayerne og som keiser Maximilians jaktstue. På slutten av 1500-århundre ble den tidligere festningen ødelagt av brann. Keiseren gjennoppbygde ikke slottetn, men byttet ruinene til slott Taenzels. I 1554 kjøpte Georg Knight of Ilsung, en velstående handelsmann fra Augsburg, slottet, utvidet og forandret Tratzberg etter ånden i renessansalderen. Bevis for disse forandringene er den praktfulle malte gårdsplassen og utsøkte renessanseplasser. Vi får omvisning med guide på dette fantastiske slottet som i dag er privateid. Deretter returnerer vi tilbake til hotellet. Om kvelden reiser vi til Oberndorf og får en skikkelig Tyroleraften.

Lørdag, 21.september

Frokost på hotellet. I dag skal vi på Alm- og Knødelfest. Først går turen til Kirchberg for å se kuene komme pyntet ned fra fjellet med flotte blomsterdekorasjoner rundt halsen. Deretter går turen til St.Johan som er i virkelig feststemning, her er det Knødelfest i dag med masse god musikk. Middag på hotellet om kvelden.

Søndag, 22. september

Etter god frokost må vi ta fatt på hjemveien. Vi reiser via Kufstein, Nürnberg, Leipzig til Magdeburg hvor vi får overnatting. Middag på hotellet om kvelden.

Mandag, 23. september

Frokost på hotellet om morgenen. Igjen tar vi plass i bussen og kjører den korte strekningen via Hamburg til Kiel hvor vi får mulighet for shopping før båtavgang med Stena Line.

kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

Tirsdag, 24. september

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet.

 

 

 

.

10 dager
Pris pr. person     kr. 16.550,-
Tillegg:
Enelugar               kr. 595,- pr. vei
Enerom på hotell kr. 425,- pr. døgn
Utvendig lugar     kr. 315,- pr. vei pr. person
HUSK PASS!

Send oss en henvendelse