5 dager, Atlanterhavsveien

Avgang: 19.august -2024

Norge har en helt unik natur og i løpet av 5 dager vil vi få oppleve det store mangfoldet landet vårt kan tilby. Gudbrandsdalen frodig og flott. Romsdalen med sine bratte fjell. Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme ytterst i havgapet. Idyllen på Håholmen, paradiset til Ragnar Thorseth. Rosenes by Molde med kongebjørka og som hver år huser landets desidert største og mest berømte Jazzfestival. Vi besøker tørrfisk byen Kristiansund. Og en utflukt til det gamle fiskeværet Grip. I tillegg får vi med oss friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer. Overnatting i Rondane og et besøk på Prøysenhuset.


Dag 1 Til Dombås
AVGANG OSLO BUSSTERMINAL KL. 09.00
Etter påstigning reiser vi nordover forbi Minnesund og Langs Mjøsa. På Lillehammer spiser vi lunsj på Maihaugen. Etter lunsj får vi en omvisning på Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Museet åpnet i 1904 etter at Lillehammer Bys Vel kjøpte samlingen til Anders Sandvig som kom til Lillehammer i 1885. Han var opprinnelig tannlege men samlet på mange ting. Sandvig ble bestyrer på museet, en jobb han hadde helt til 1946. Etter besøket på Maihaugen fortsetter vi til Dombås for overnatting på Dombås Hotell.

Dag 2          Dombås – Molde
Vi passerer Lesjaskog og kjører ned Romsdalen. Det blir stopp ved den beryktete Trollvegen. Isfjorden var kjent for sine konfeksjonsfabrikker. Etter en kort fergetur fra Åfarnes til Sølsnes kommer vi til Molde. Vi spiser lunsj og kjører en liten rundtur i Molde. Vi får se Aker Stadion, Rosepiken og Konge Bjørka. Fra Varde stua får vi en praktfull utsikt mot Romsdalsalpene (Hvis været er bra)

Dag 3          Utflukt til Atlanterhavsveien
Etter frokost reiser vi mot fiskeværet Bud. Det blir omvisning på Ergan Kystfort, som ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig. Turen videre går langs den beryktede Hustadvika som har bydd på mange problemer for sjøfolk opp igjennom tiden. Ved Vevang begynner den 8 kilometer lange Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme helt ute i havgapet.. Vi er tilbake i Molde på ettermiddagen og samles til middag om kvelden.

Dag 4          Molde-Folldal-Rondane
Så sier vi farvel til Molde. Vi passerer Sunndalsøra og strekker litt på bena ved Oppdal. Turen går så over Dovrefjell til Hjerkinn. Her dreier vi østover mot Folldal. Vi spiser lunsj på Gruvekroa. Gruvedriften i Folldal startet i 1745 og er kanskje ikke like godt kjent som driften på Røros eller på Kongsberg. Med masse ny kunnskap begir vi oss ut på siste etappe opp til Venabu fjellhotell for overnatting.

Dag 5           Rondane – Hjem
Vi fortsetter over Venabygdsfjellet ned til Ringebu. Dagens lunsj stopp blir på Prøysenhuset. Her får vi god mat og en liten formidling om Alf Prøysen sitt liv og arbeid. Så er turens siste etappe forbi Hamar og Langs Mjøsa til Minnesund og våre hjemsteder.

Tur 3113

Kr: 13.800,-

Inkludert i prisen:
1 Overnatting Dombås Hotell.
2 Overnattinger Molde Scandic Seilet Hotell
1 Overnatting Venabygd Fjellhotell
4 Middager, 5 Lunsjer
Omvisning Guide Maihaugen
utflukter Atlanterhavsveien med Lunsj på Bud. (God Fiskesuppe)
Folldal GruverPrøysenhuset
Enerom + Kr. 2.300,-.

Send oss en henvendelse