10 dager, drømmetur blomsterkysten Italia, Monaco, båttur på Gardasjøen, Seefeld

6. mai 2024

En ny spennende og innholdsrik tur hvor vi får med oss mange perler.

Den italienske blomsterkysten strekker seg fra Genova til grensen mot Frankrike. Et fint utgangspunkt for en middelhavsreise. En deilig ferie med en god balanse mellom utflukter, avslapping og velvære. Naturmessig er vi i en spennende del av Italia mellom alpene og Middelhavet, hvor varmen og vannet gir blomster og planter gode vekstmuligheter.

Dag 1, 6. mai 2024

Avreise til avtalt tid og sted. Turen går til Gardermoen med flyavgang med Norwegian        kl. 10:00 og ankomst Nice kl. 12:55. Vår norske turistbuss venter på oss. Vi tar plass i bussen og kjører langs kysten via Monaco, San Remo til idylliske Alassio. Der skal vo bo i fire netter på det meget gode Hotel Europa Concordia, som ligger nede ved stranden.

Alassio er en av de mest populære kystbyene i vestlige Liguria og regnes som dronningen av Riviera delle Palme-kysten i provinsen Savona. Byen er også kjent for den myke og fine sanden på den lange stranden, for sitt historiske sentrum, preget av en lang aveny strødd med offentlige steder og butikker for uhemet shopping. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med omgivelsene før midag på hotellet om kvelden.

Dag 2,  7. mai 

I dag har vi en opplevelsesrik utflukt med lokalguide, langs rivieraen. Første stopp blir Menton som liggere vakkert til ved den franske rivieraen Cote d Azur. I Menton arrangeres hvert år den berømte sitronfestivalen. Fra gammelt av ble Menton kalt Frankrikes perle. Det forstår man godt ettersom denne byen er lett å falle for. Menton er den byen på Rivieraen som har lavest puls.

Deretter kjører vi langs kysten til fyrstedømmet Monaco. Her får vi omvisning i Monacos gammel bydel med sine flotte severdigheter. Slottet er virkelig verdt et besøk. Monaco Grand Pric er formel 1-løpet som arrangeres hvert år på Circuit de Monaco. Frdivillig lunsj denne dagen. Strekker tiden til anbefales et besøk på Le Casino Monte Carlo for de som har lyst til å prøve lykken. Tilbake til hotellet og ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 3, 8. mai

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen. I dag skal vi på en spennende utdflukt med lokalguide til Rapallo og Portofino. Også denne dgen får vi oppleve facinerende historie samt flotte bygninger. Frivillig lunsj. Tilbake til hotellet for middag om kvelden.

Dag 4, 9. mai

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag skal vi på dagsutflukt i retning Dolcecqua. Frivillig lunsj underveis og vi fortsetter videre til Dolceacqua som ligger flott till i fjellene nord for Middelhavskysten ved San Remo. Vi besøker vin- og olivenolje produsenten Gajaudo i Isolabona. Her blir det vinsmaking med litt attåt. Tilbake til hotellet og mulighet for mer shopping.

Dag 5, 10. mai

Etter frokost tar vi farvel med Alassio for denne gang og setter kursen østover mot Gardasjøen. Gardasjøen eller Lago di Garda, som den heter på italiensk, er en riktig skjønnhet med sine dramatiske klipper som stuper ned i det glassklare vannet. Tiden går tilsynelatende litt langsommere her uansett. Pulsen er lavere, det råder en slags fordums atmosfære og ma kommer fort i hvilestemning. 

Gardasjøen er omkranset av sypresser, olivenlunder, borger, slott og gjell. Et drømmested for alle som vil ha en behagelig ferie. I Garda bor vi på trivelige Grand Hotel Riva. Her finnes hyggelige butikker, fin stranspromenade og alltid en uterestaurant innen rekkevidde. Ankomst tidlig på ettermidddagen. Vi sjekker inn, gjør oss kjent med omgivelsene før middag.

Dag 6, 11. mai

Etter frokost skal vi på båttur på vakre Gardasjøen. En ferie ved Gardasjøen er ikke komplett uten å oppleve Gardasjøen fra vannet. Vi opplever natur med vakre dramatiske fjellområder som opptrer som bakgrunnsteppet til små og trivelige landsbyer. Vi reiser det korte stykket til Bardolino hvor båten venter på oss og vi får ca. 1 1/2 times båttur til Sirmione. En av de vakreste byene langs Gardasjøen. Her kan man rusle rundt i den pittoriske gamlebyen eller besøke den gamle borgen. Sirmione er et helt spesielt sted. En smal halvøy eller lang tarm av land stikker ut rett nordover fra midt på sørkysten. Ytterst ligger byen som en borg-aktig, strand og trdivelig by, med vindebro, en bitteliten kirke innbakt i bymuren, vakttårn - og selvfølgelig gater, butikker og ikke minst isboder med et utrolig utvalg. Frivillig lunsj her og tid til på egenhånd til å utforske denne trivelige byen. Tilbake til hotellet for middag.

Dag 7,12. mai

På gjensyn til Italia for denne gang og avreise etter frokost. Det er imidlertid forsatt mye å glede seg til. I dag blir det en kort trasnsportetappe. Vi kjører over Brennerpasset og inn i Østerrike til Seefeld og ankommmer vårt trivelige og flotte Hotel Residenz Hochland. Middag på hotellet og deretter gjør vi oss kjent med omgivelsene. I Seefeld er det mulighet for en svingom da det er flere steder med levende musikk.

Dag 8, 13. mai

Avreise etter frokost og en lengre transportetappe i dag. Turen går til Hildesheim og vi sjekker inn på sentrale og trivelige Van der Walk. Middag om kvelden og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 9, 14. mai

Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører direkte via Hamburg til Kiel for båtavgang med Color Line kl. 14:00. Kl. 17:30 blir det servert buffet og ca. 21:00 er det reservert plasse samt servering av 1 glass museende i Show lounge.

Dag 10, 15. mai

Frokost mens vi nyter den flotte innseilingen til Oslo hvor vi ankommer kl. 10:00. Vi tar plass i bussen og kjører tilbake til utgangspunktet.

 

 

 

 

10 dager

Pris pr. person          kr. 16.995,-

Tillegg enerom            kr. 495,- pr. døgen

Tillegg enelugar båt    kr. 420,-

Tillegg utvendig lugar kr. 250,- pr. person

HUSK PASS!

Turen inkluderer:

Moderne helturistbuss, fly, båt, samt overnatting, utflukter og bespisning som nevnt i programmet.

Send oss en henvendelse