3 dager, Linköping m/Gøtakanalen og Vadstena slott

10. juni - 19. august 2024

Göta kanal er en kanal i sørlige  Sverige Kanalen er 190,5 km lang, derav er 87,3 km menneskeskapt. Sammen med Trollhätte kanal og Göta älv danner kanalen en sammenhengende vannforbindelse tvers igjennom Sverige. Den har også forbindelse til Kinda kanal ved innsjøen Roxen. Kanalen har 58 sluser, hvorav 21 er mellom Vänern og Vättern. Kanalen ble planlagt som en måte å slippe unna Øresundstollen på, ved å omgå Øresund. Kanalen åpnet i 1832, men fikk aldri noen stor økonomisk innvirkning, siden jernbanen kom litt senere. Men den har blitt en populær turistattraksjon.

Vadstena slott: et tidligere kongelig slott.
Vedstena slott ble opprinnelig bygd i 1545 av  Gustav Vasa som festning for å beskytte Stockholm mot fiender fra sør.

Ombygningen fra festning til slott begynte i 1550-årene, da prins Magnus Vasa ble hertug av Östergötland.  

I 1620 stod slottet ferdig. Siden 1620 har slottet blitt meget godt vedlikeholdt, og er et av Sveriges beste eksempler på renessansearkitektur. Vadstena slott var et kongelig slott til 1716, da kongefamilien mistet interessen for det. Det sto lenge tomt før bøndene i området tok det i bruk som kornlager. Vadstena Slott er Sverige beste renesansseslott.

Dag 1
Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går via Askim, Ørje, Tøckfors, Årjeng. Frivillig stopp for handling (hvis ønskelig). Videre til Grums for dagens frivillige lunsj.
Videre forbi Kristinehamn, Moatala til Linköping nærmere bestemt Quality Hotel Ekoxen som venter på oss i dag. Hotellet ligger i sentrum av Linköping med parken som nærmeste nabo og ett steinkast fra restauranter og shoppingliv. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

Dag 2
Etter frokost på hotellet, tar vi plass i bussen og kjører det korte stykket til Berg hvor vi går om bord i M/S Wasa Lejon (forbehold om bytte av båt) som har trafikkert Götakanal.siden 1984. Avgang kl. 10.00. Vi får en guidet krysning med 9 sluser og akvedukter. Med M/S Wasa Lejon får man en opplevelse av de absolutt vakreste delene av Göta kanal. Hun byr allerede fra starten av på flott opplevelse. Aller først får vi en imponerende slusetrappetrinn som ved første øyekast ser umulig ut å bestige. Deretter går ferden videre gjennom levende landsbygd med hus fra 1700-1800 tallet. Vi får servert lunsj (uten drikke) underveis. Ankomst Borensberg ca kl. 13.30.

Vi kjører ca 3 mil til Vadstena Slott. Vi får en klassisk rundtur med historisk kledd guide som forestiller Vasatidens kongelige og som forteller om slottes historie. Vi slår følge gjennom slottets saler, får høre om hva som har foregått her.
Igjen tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til hotellet for middag og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 3
Etter en god frokost tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet.

 

 

3 dager

Pris pr. person  kr. 4.995,-

Tillegg enerom kr.    395,- pr. døgn

Send oss en henvendelse