6 dager, Rhinen i Flammer

4. juli 2024

Det som startet for lenge siden, er fortsatt like populært.

Siden 1977 har det tradisjonelle fyrverkeri «Rhein in Flammen» blitt besøkt av millioner av besøkende fra hele verden. Ja, vi snakker om Rüdesheim, et av Tysklands flotteste områder, og regionen Rheingau. Rheingau står på UNESCO’s liste og er kjent for sine gamle slott, godt bevarte ruiner og selvfølgelig viner i verdensklasse.

Når slottene og borgene i regionen er fargerikt opplyst og når skipene ankrer opp i Rhinen, da er det klart for "Rhein in Flammen", fullspekket med fyrverkeri.                   I Rüdesheim bor vi på det meget sentralt beliggende Park Hotel, med andre ord, midt i smørøyet. 

1. dag, 4. juli

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg. I godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines jumboferge har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

2. dag, 5. juli

Frokost før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og passerer Hamburg, videre til Frankfurt am Main og ankomst Rüdesheim sent på ettermiddagen. Vi sjekker inn på vårt trivelige 4-stjerners Park Hotel som ligger midt i sentrum. Middag på hotellet og resten av kvelden kan vi gjøre oss kjent i disse vakre omgivelsene og kanskje smake på en Rüdesheimer kaffe? Flere av vinstuene har dans til levende musikk hver kveld.

3. dag, 6. juli

Etter frokost hvor vi har en fantastisk utsikt over Rhinen fra restauranten, blir det frivillig utflukt til den sjarmerende byen Cochem. 

Byen er nevnt i kilder fra 866, med trange små gater med hyggelige restauranter og pulserende småbyliv. Tilbake til hotellet tidlig på ettermiddagen.

Ca. kl. 18:45 går vi om bord i båten som skal ta oss med på Rhinen. Båtavgang kl. 19:00. Mens vi nyter en velsmakende middag går turen på Rhinen langs slott og gamle romantiske ruiner. Skipskonvoien på ca. 40 opplyste skip, møtes og seiler sammen. Vi kan nyte en romantisk og uforglemmelig kveld mens vi opplever "Rhinen i Flammer". 

Tilbake i Rüdesheim ca. kl. 24.00.

4. dag, 7. juli

Etter en god frokost har vi dagen i dag til fri disposisjon. Mulighet for å besøk blant annet  Drosselgass, den sjarmrende smal gaten som skjærer gjennom kjernen av Rüdesheim am Rheins gamleby, er verdt et besøk. Den populære gaten er bare 144 meter lang, men full av liv med vinkjellere, levende musikk, markeder og historiske detaljer. I dette fantastiske smuget er det flere vinbarer og tavernaer med uteservering. 

En tur med taubanen til toppen av Niederwalddenkmal er også verdt et besøk. Monumentet er nestern 38 meter hhøyt og skal symbolisere Tysklands seier i den fransk-tyske krigen 1870-1871. Den kronede statue forestiller Frau Germanica, Tysklands stolthet. I sin høyre hånd holder Germanica den tyske keiseren sin krone, mens i sin venstre hånd holder hun imperiets sverd.

Mekaniske instrumenter er som oftest en fryd for øyet det er også Siegfrieds mekansiske musikkabinett. Her finnes ca. 350 mekaniske musikkinstrumenter fra 3 århundrer. Oså verdt et besøk.

Middag på hotellet om kvelden. 

5. dag, 8. juli

Avreise etter tidlig frokost, via Frankfurt, Kassel, Hannover med frivillig lunsj underveis. Båtavgang med Stena Line kl. 18.45 om kvelden. Det blir servert buffet om bord inkl. fri drikke.

6. dag, 9. juli

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører nordover og tar en tur innom Svinesund/Nordby for shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

Velkommen til en uforglemmelig 

opplevelse "Rhinen i Flammer"

6 dager

Pris pr. person Kr. 11.995,- som inkl. alt overnevnte.

Tillegg enerom Kr. 560,- pr. natt

Tillegg enelugar Kr. 780,- tur/retur

Tillegg utv.lugar Kr. 295,- pr. person tur/retur

HUSK PASS!

Send oss en henvendelse