3 dager, Peer Gynt Spelet m/Dalseter Høyfjellshotell

6. august - 8 august 2024

Velkommen til kulturfestivalen Peer Gynt

Mads Ousdal er tilbake på Gålå som Peer Gynt i 2024

Øverst i Espedalen, like under tregrensen, på 930 m.o.h. med flott panoramautsikt mot Jotunheimen, ligger Dalseter. Hotellet er et familieeiet og drevet hotell hvor 3. generasjons vertskap nå ønsker velkommen til gode dager i fjellet. Her får du god plass og utstyn mot uberørt natur, med fiskevann, jakt- og turterreng. Hotellet legger vekt på "naturlige opplevelser" - uten tidspress eller mas. En vandring i Dalseters korridorer og saler, er en vandring i historie, kultur, sagn og eventyr. Veggene lekker historier som en sil...

 Å sitte i amfiet på Gålå og se "Peer Gynt" er en storslått opplevelse i seg selv. - Det er nesten så man ikke tror at stykket faktisk er så gammelt når man leser det. Det er så surrealistisk, tar store vendinger og går så langt ut i svingene, at det er utrolig å tenke på at det faktisk ble skrevet i 1867. Vi møter også den sagnomsuste jegeren Peer Gynt fra Sødtorpbygda i Nord-Fron, gjennom Peer Gynt Spelet. Fanga av Ibsen som reiser oppover Gudbrandsdalen først med hjuldamper og så til fots. Ibsen er innom de store fine gårdene i MIdt-Gudbrandsdalen. Her kan han ha blitt fortalt om den lokale Per som bodde på gården Hågå i Vinstra. Dette dannet grunnlaget for  dramaet Peer Gynt som er oppført i 144 land og som i 2013 ble oppført på 103 ulike scener rundt om i verden.

Dag 1

Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 13:00 Turen går via Hamar, Brumunddal og stans på Rudshøgda for en frivillig kafferast. Videre via Gausdal, Espedalen med Vis-Knut heimen og jettegryta "Helvete". Ankomst Dalseeter i god tid før middag som serveres kl. 19:oo. Resten av kvelden, tid for sosialt samvær og kanskje en svingom på dansegulvet?

Dag 2

Det store frokost-bordet står klart fra kl. 08.00 - 10:00. Dagen til egen disposisjon. Dalseter har et flott turterreng som strekker seg fra vannene i dalbunnen gjennom skogen og opp til høyfjellet. Utleie av terrengsykler, kanoer og robåter eller den romslige svømmehallen frister kanskje mer? Lunsjbordet står klart fra 13:30 til 14:30. Nå har vi tid til å gjøre oss klare til avreise.

HUSK: Varme klær, caps og ta med sitteunderlag da forestillingen holdes utendørs. Skulle det bli regn, så ikke paraply, men regntøy. Kaffe og litt å bite i blir servert i hallen på Dalseter kl. 17:00 Avreise kl. 18:00. Det er en enorm glede å kunne dele med dere at Mads Ousdal er tilbake i rollen som Peer Gynt på Gålå i 2024! Mads spilte Peer for første gang i 2014 og stod også på scenen i 2015 og 2016. Bak forestillingen står regisør Erik Ulfsby, som også regisserte forestillingen forrige gang Mads spilte Peer. Sammen er de klare for å sette opp forestillingen på ny - med en del endringer.

Kl. 19:30 begynner Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet og vi får en minnerik opplevelse. Alle får utdelt billetter og program. I pausen må dere ikke forlate plassene da dere blir servert kaffe og kringle. Ca kl. 23:30 er vi atter tilbake på hotellelt og rundt kl. 00:30 får vi servert varm nattmat.

(Gode billetter på midtfeltet)

Dag 3

Frokost fra kl. 08:00 Vi tar plass i bussen kl. 10:00 og setter kursen hjemover.

 

 

3 dager

Pris pr. person kr. 4.995,-

Tillegg:

Enkeltrom kr. 330,-

Sydvendt rom kr. 220,- 

Prisen inkluderer buss, helpensjon fra ankomst middag til avreise etter frokost, samt billett spelet.

Send oss en henvendelse