5 dager, Dublin og Kilkenny

11. august 2024

Dublin er en av Europas mest sjarmerende hovedsteder, med gode handlemuligheter og trivelig uteliv.

De fleste severdighetene og de spennende butikkene ligger i gangavstand fra hotellet vårt.                       Dublin forbindes med musikk og trivelige puber. Du vil få mange gode minner ved å ta deg en rusletur, da hvert gatehjørne byr på nye opplevelser!

Store deler av byen ble bygget på 1700-tallet og dette bærer byen preg av. Vi besøker også den pittoreske middelalder-landsbyen Kilkenny med det imponerende normanniske slottet.

Dag 1 søndag 11. august 2024 

Vi møtes på Gardermoen til avtalt tid og sjekker inn på Norwegian, DY 1362 med avgang kl. 13:50. Etter drøye to timer lander vi på Dublin Lufthavn. Der venter bussen vår som skal ta oss med til dagens reisemål, landsbyen Kilkenny.

Byen ble grunnlagt på 600-tallet og er et populært turistmål med sine historiske bygninger som bl.a. festningen Kilkenny Castle, bygget i 1195, for å kontrollere trafikken på elven Nore.

Vi ankommer Kilkenny ved 18-tiden, lokal tid (kl. 19:00 norsk tid) og sjekker inn på det tradisjonsrike familiedrevne «The Kilford Arms Hotel».

Her skal vi bo i to netter. Hotellet ligger i gangavstand til severdighetene og kun få meter til byens kjøpesenter. Felles middag på hotellet.

Dag 2 mandag 12. august

I dag skal vi kose oss i denne sjarmerende landsbyen! Kl. 10:00 blir det en times omvisning på Kilkenny Castle, som i 1195 stod ferdig som festning og i 1260 utvidet til slott. Slottshagen er på hele 500 mål!  

Deretter besøker vi det kjente ølbryggeriet Smithwick’s Experience. Her blir det også omvisning og deretter smaker vi på bryggeriets produkter! 

Resten av dagen til fri benyttelse.Det «bugner» av trivelige små restauranter og puber, så det er ikke vanskelig å finne et lunsj-sted. Felles middag på hotellet.

Dag 3 tirsdag 13. august 

Etter frokost sjekker vi ut og setter kusen mot hovedstaden Dublin. Etter knappe to timer ankommer vi byen og vi sjekker inn på Harcourt Hotel. Hotellet ligger også her, i gangavstand til flere kjente turistattraksjoner.

Resten av dagen har vi til egen disposisjon. Til avtalt tid møtes vi til middag på hotellet.

Dag 4 onsdag 14. august

Vi starter dagen med en tre timers rundtur med buss hvor vi får et godt inntrykk av byens severdigheter. Etter sightseeingen besøker vi det kjente Jameson Distillery som i 1780 startet en ny prosess for å fremstille irsk whisky.

Denne oppskriften følger de i dag også! Etter omvisningen vanker det smaksprøver. Deretter er det fritid frem til 17:30. Da reiser vi ut på landet til den populære puben The Merry Ploughboy. Her får vi oppleve en ekte irsk aften med show og en tre retters middag.

Dag 5 torsdag 15. august

Etter tidlig frokost, sjekker vi ut av hotellet og reiser til flyplassen. Norwegian DY 1363, tar av kl. 09:45 og vi lander på Gardermoen kl. 12:55, lokal tid.

Turen avsluttes her.

 

 

5 dager

Prisen kommer "snart"

 

HUSK PASS!

Send oss en henvendelse