Jul på Mjøsgårdene, dagstur

21. november eller 22. november 2020

På Mjøsgårdene vet man hvordan jula skal forberedes og hvordan den skal tures. Fra midten av november skal det bakes, slaktes, kokes og stekes i bryggerhus og på gardskjøkken, slik det er gjort i generasjoner før oss. - Og det skal festes! 

På Simenstad Gård får vi får innblikk i alt som hører julestria til, samt oppleve  julepyntede stuer og saler, med alle herligheter som hører jula til.

 

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går med frivillig kafferast underveis til Hovelsrud Gård som kan friste med gammeldags julemarked. Det blir mengder med stemning, lukter, smaker, bål, hest og slede, musikk, over 70 utstillere som er håndplukket og har med seg egenproduserte varer og ikke minst god hjemmelaget mat. God tid på egenhånd til å komme i julestemning og kanskje handle julegaver?? 

Deretter tar vi plass i bussen og kjører til stemningsfulle Simenstad Gård, her sitter historien i veggene. Med våningshus fra 1700-tallet og et godt ivaretatt interiør blir vi invitert til nostalgisk norsk julestemning. Hvert rom har sin historie, sin atmosfære, sine farger og sin identitet. Det er fyr i peisen/ovnene og lys i alle vinduer. Vi får ta del i kulturarv og matglede. Vi møter vertinnen Brit Skurdal Braastad som gir oss en flott historisk skildring om gården, bygda, Alf Prøysen samt Braastad cognac/likør. Vi får servert lun bisp som apertiff og fingermat som velkomst, deretter hjemmelaget julemiddag fra Simenstadkjøkkenet, hermiteserte epler og pærer fra frukthagen, vaniljekrem og karamelliserte bakerovnskrønsj. 

 

Mulighet for å handle hjemmelaget, rabarbrasaft, syltetøy, vørtekake og sylte bare for å nevne noe. Etter noen hyggelige timer går turen tilbake til utgangspunktet. (I 2013 hadde Simestad Gård reportasje i Norsk Allers om Norske julehjem.)

 

VELKOMMEN TIL TRIVELIG FØRJULSTUR

 

Pris pr. person kr. 1.195,-

Send oss en henvendelse