Jul på Mjøsgårdene, dagstur

30. november - 1. desember 2024

Velkommen til gammeldags jul på vakre Åker og Simenstad gård!

På Mjøsgårdene vet man hvordan jula skal forberedes og hvordan den skal feires. Fra midten av november skal det bakes, slaktes, kokes og stekes i bryggerhus og på gardskjøkken, slik det er gjort i generasjoner før oss. - Og det skal festes!   

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går med frivillig kafferast underveis til Åker Gård som kan friste med gammeldags julemarked.

Åker Gård er en unik perle sentralt plassert i Hamar! Åker Gård er et av byens mest kjente landemerker, med sin spektakulære forhistorie som politisk, økonomisk og religiøst maktsenter. Den vakre og herskapelige gården har lang tradisjon som møteplass. Innenfor portene på Åker Gård er det som å settes tilbake i tid. Fra de travle gatene utenfor er det en spesiell opplevelse å plutselig befinne seg i de store, skjermede hagene som omringer den herskapelige storgården. Tid på egenhånd til å komme i julestemning og kanskje handle julegaver. Mulighet også for å besøke Fru Ulriskes kaffe i Generalboligen.

Deretter tar vi plass i bussen og kjører til stemningsfulle Simenstad Gård, her sitter historien i veggene. Med våningshus fra 1700-tallet og et godt ivaretatt interiør blir vi invitert til nostalgisk norsk julestemning. Det er fyr i peisen/ovnene og lys i alle vinduer. Vi får ta del i kulturarv og matglede. Vi møter vertinnen Brit Skurdal Braastad som gir oss en flott historisk skildring om gården. Vi får servert lun bisp som apertiff og fingermat som velkomst, deretter hjemmelaget julemiddag fra Simenstadkjøkkenet, hermiteserte epler og pærer fra frukthagen, vaniljekrem og karamelliserte bakerovnskrønsj. Tid til å kose oss før hjemreise.

                            VELKOMMEN TIL TRIVELIG FØRJULSTUR!

 

Pris pr. person kr. 1.695,-

Send oss en henvendelse